Tuntikuvaukset

Flow-jooga

Flow-jooga on dynaaminen joogatunti, jossa tehdään fyysisiä asanoita vahvistaen kehoa ja mieltä. Fyysisen joogaharjoituksen avulla liikkuvuus ja kestävyys- sekä lihaskunto voivat parantua. Tunnilla liikutaan oman hengityksen tahtiin, jolloin hermoston voi olla helpompi rauhoittua. Tunti alkaa rauhallisesti ja loppuu rentoutukseen.

Palauttava jooga

Nimensä mukaisesti palauttavaa harjoitusta, jossa herätellään ja huolletaan kehoa vuoden aikaan sopivilla asennoilla. Tunnit tuovat jokaiseen vuoden aikaan tasapainoa välillä pysähtyen, välillä yhdistäen pehmeää liikettä palauttaviin asentoihin. Opetellaan hengitysharjoituksia, tutkitaan aistien kautta kehollista harjoitusta. 

Restoratiivinen jooga

Syvä rentouttava hidas harjoitus, joka tuo tasapainoa kiireisen arjen keskelle. Tällä tunnilla opetellaan lepäämistä, läsnäoloa ja rentoutumista. Harjoittelu on lempeää, stressiä laskevaa ja kehon jännityksiä purkavaa. Tunnilla viipyillään tuetuissa asennoissa pidempiä aikoja, hengitetään tietoisesti. Harjoituksesta voit löytää apuja keskittymiseen, unen laatuun, palautumiseen, stressinhallintaan.

Pehmeä flow

Kevyesti dynaaminen joogatunti, jossa vahvistetaan kehon ja mielen yhteyttä fyysisillä ja rauhallisilla asanoilla. Haetaan liikkuvuutta kehoon lempeästi ja kaikille sopivilla asanoilla sekä annetaan eri vaihtoehtoja, mikäli jokin liike ei sovi sinulle. Sopii hyvin myös aloittelijalle.

Perhejooga

Perhejoogatunti perustuu liikkeeseen, läsnäoloon, hengitykseen, lempeyteen ja rentoutumiseen. Tunnilla voivat olla mukana kaikenikäiset lapset, mutta kohderymä on n. 3-11-vuotiaat. Mikäli mukana on vauva/taapero se voi vaatia vanhemmalta enemmän valmiuksia ohjata lasta pysymään tunnilla mukana, Joogatunti tehdään joogasadun muodossa, joka ohjataan leikkisästi ja lempeästi. Perhejoogatunti on täysin suoritusvapaa ja turvallinen tila lapselle olla läsnä omassa kehossa ja mielessä. Joogasadut koostuvat eri teemoista, joita ovat mm. itsetunto ja -tuntemus, kaveri- ja vuorovaikutustaidot, tunnetaidot, toisten auttaminen ja luovuus. Lapsi ei voi tehdä joogassa mitään väärin, joten kaikki lapset ja aikuiset osaavat joogata. Ohjaajana näyttää jooga-asanat eri eläinten tai muiden mielikuvien muodossa. Lasten joogatunti on dynaaminen tunti, jolloin hermoston on helpompi rauhoittua liikkeen kautta ja rentoutuminen sujuu paremmin. Tunnin rakenteessa yhdistyvät dynaamiset ja rauhalliset liikkeet. Alku ja loppu ovat rauhallisia.

Yin-jooga

Rauhallinen lihaskalvoja rentouttava ja avaava joogatunti. Asanat ovat passiivisia, jolloin on helpompi laskeutua tunnin meditatiiviseen ilmapiiriin ja ne kaikki tehdään istuen tai maaten. Asennot tuetaan eri apuvälineitä hyödyntäen, jotta lihasjännityksistä ja -kireyksistä vapautuminen helpottuu Tunti päätetään pitkään loppurentoutukseen

Yin&yang

Aluksi tehdään noin puolet tunnista passiivisia asanoita, jotka avaavat ja rentouttavat lihaskalvoja. Asennot tuetaan eri apuvälineitä hyödyntäen, jottalihasjännityksistä ja -kireyksistä vapautuminen helpottuu sekä on helpompi laskeutua jopa meditatiiviseen tilaan. Flow-osuus (yang) on dynaamisempaa joogaa, jossa tehdään fyysisiä asanoita vahvistaen kehoa ja mieltä. Fyysisen joogaharjoituksen avulla liikkuvuus ja kestävyys- sekä lihaskunto voivat parantua. Tunnilla liikutaan oman hengityksen tahtiin, jolloin hermoston voi olla helpompi rauhoittua. Tunti päättyy loppurentoutukseen. Sopii hyvin myös aloittelijalle.

Lepohetki

Koetko uupumusta, väsymystä tai jatkuvaa ylivireystilaa? Levätään tietoisesti, palauttavasti ja laadukkaasti. Aloitamme yhdellä tai kahdella yin-jooga-asanalla, jonka jälkeen teemme mielikuvamatkoja, rentoutumisharjoituksia ja meditaatioita lämpimien vilttien syleilyssä. Jokainen saa olla omassa rauhassa ja ottaa ohjauksestani vastaan sen, mitä kaipaat juuri sillä hetkellä.